Zaterdag 7 maart was het zover. De verhalenbundel TE GEK VOOR WOORDEN en de daarbij horende gedichtenbundel Waanzin werd gepresenteerd!

Van te voren was ik aardig gespannen. Ik had nog nooit een boekpresentatie meegemaakt. Wat werd er die dag van mij verwacht? Kregen we allemaal onze eigen taak? Moest ik spreken voor publiek? Het zou toch stom zijn als ik aan zou komen en niet weten wat ik moest doen?
Dat wilde ik voorkomen, dus ik stuurde een collega schrijfster een mail. Als antwoord kreeg ik het draaiboek van die dag en vooral de boodschap dat ik niet zenuwachtig moest zijn. De dag draaide om onze verhalenbundel en daar konden we alleen maar trots op zijn.
Na het lezen van het draaiboek was ik gerustgesteld. Ik wist wat er me te wachten stond en ik had er heel veel zin in.

De grote dag
Om 13.00 uur kwam ik aan bij Bibliotheek Oostland in Pijnacker. Binnen was de boekenmarkt al begonnen en een aantal collega schrijvers hadden een stand met daarop hun eigen boek. Vrijwel meteen werd ik apart genomen.
‘Wil je even meekomen Kimberley? Ik wil je graag voorstellen aan de pers, ze willen je interviewen.’
‘O oké,’ 
de adrenaline gierde door mijn lijf. Ik stelde me voor aan de journalist en zijn cameravrouw. Er werd verteld dat ik één van de jongste schrijfsters was.

Langzaam stroomde de mensen binnen. En de eerste bekende had ik al gespot, mijn vriendin/begeleidster tijdens mijn eerste kampjaar. Tijd om haar te begroeten had ik niet, want we moesten op de foto voor het AD. Een aantal zittend achter een tafel met boeken en natuurlijk de bundel en een aantal mensen als kopers van en kijkers naar de boeken. De één met een boek in de hand. De ander die bezig was met signeren. Toch nog een beetje draaien, even nog van plaats wisselen en zo werden er een aantal plaatjes geschoten.

Persfoto AD
Persfoto AD

Het officiële gedeelte
Na het openingswoord van de ceremoniemeester, een praatje van de twee wethouders van Lansingerland en Pijnacker/Nootdorp en het woord van Tweedekamerlid Marit Meij, was het aan mevrouw Meij de eer om de eerste exemplaren van de bundel te overhandigen aan de wethouders.
Fotografen snelden naar voren en er werd wat af geflitst. Ook de schrijvers en dichters werden naar voren geroepen.

IMG-20150307-WA0005
Groepsfoto

Na de uitreiking van de bundels vond het interview plaats. De camera werd op mij afgesteld en de interviewer nam voor mij plaats. O, wat was dit spannend. En op slag was ik de titel van mijn verhaal vergeten. Ik weet nog niet of ik het goed heb gezegd: ‘Twee persoonlijkheden, één lichaam’ of ‘Eén lichaam, twee persoonlijkheden’Tja, beginnersfoutje? Het was in ieder geval super tof om te doen. Vanaf 13 april zijn wij te zien op RTV Lansingerland.

IMG-20150307-WA0000

In het AD
Het voelt zo onwerkelijk allemaal. Het idee dat er een boek op de markt is waar ik een verhaal voor heb geschreven voelt geweldig! En maandag stonden we in het AD.

In het AD

Tekst: PIJNACKER  Lokale en regionale schrijvers signeren hun werk op de jaarlijkse Schrijversmarkt in de bibliotheek van Pijnacker, afgelopen zaterdag. De verhalenbundel Te gek voor woorden en de dichtbundel Waanzin werden hier gepresenteerd.
In Te gek voor woorden staat het verhaal van Kimberley Tseng (midden): ‘Door zuurstofgebrek bij mijn geboorte heb ik een hersenbeschadiging en ben ik spastisch. Ik schrijf over het leven met een beperking. Over hoe het is om je altijd anders te voelen op school.’ In de bundel Waanzin staat onder meer werk van Isabel van Dijk (rechts): ‘Ik schrijf over de dingen die in mijn leven gebeuren. Dingen die er echt toe doen.’
Te gek voor woorden
Deze hele dag was te gek voor woorden! Weer een mijlpaal bereikt in mijn leven. Het was een avontuur die ik niet had willen missen.

20150307_151543
copy-cropped-Kimberley-Tseng-e1405004175170.jpg

Share