Twee maanden geleden kreeg ik een mail met de vraag of ik mee wilde werken aan een artikel in het Support Magazine voor de rubriek Mens en Auto. Ze hadden mijn rijschool benaderd en aangegeven dat ze voor elke editie op zoek zijn naar een klant met een leuk verhaal en een aangepaste auto. ‘Dan weten we nog een hele leuke kandidaat’, riepen ze meteen, ‘mevrouw Tseng, die moet je vragen!’.
Zodoende kwamen ze met mij in contact en inmiddels is het artikel verschenen in het oktobernummer van het Support Magazine:

Artikel in support magazine

‘MIJN AUTO PAST ALS EEN MAATPAK’

Kimberley Tseng (21) is spastisch.
Tijdens haar geboorte kreeg zij te lang geen zuurstof. Daardoor raakten haar hersenen beschadigd, met Cerebrale Parese als gevolg. Kimberley: “Mijn ontwikkeling liep anders. Bij mij duurde het langer voordat ik ging kruipen en pas op mijn vierde ging ik lopen. Toen ik negen maanden oud was, kreeg ik al fysiotherapie.” Met extra begeleiding lukte het Kimberley de reguliere basisschool te doorlopen. Dat gold niet voor de middelbare school. “Helaas was dit te zwaar. De school was te groot en te massaal. Daarnaast werd ik door mijn klasgenoten behandeld alsof ik een klein kind was en dat maakte me erg verdrietig. Ik besloot mee te lopen op een mytylschool. Hoewel de leerlingen op deze school erger beperkt waren dan ik voelde ik me hier helemaal op mijn plek.” Na vijf jaar slaagde zij voor het vmbo-kader, twee jaar later haalde zij het vmbo-tl-diploma. Sinds kort schrijft Kimberley voor verschillende websites en is zij bezig met een vriendin, die coach is bij Yo4coaching, workshops te organiseren voor mensen met een lichamelijke beperking. “Ik heb zelf ook twee jaar bij een coach gelopen en ben daardoor enorm gegroeid. Acceptatie is een moeilijk punt.
Daar wil ik als ervaringsdeskundige bij helpen.” Wil je meer over Kimberley lezen: www.justaskim.nl, wil je informatie over de workshop Accepteer je handicap en je leven kent geen beperkingen: info.yokim@gmail.com.
In juni dit jaar heeft Kimberley haar rijbewijs gehaald in de aangepaste lesauto van Bever (Ford C-max).
Daarin had ze ook haar rijopleiding gevolgd. Daarna is haar Fiat Panda uit 2007 aangepast en heeft ze nog een gewenningsles gehad. Stichting Nationaal Fonds ‘Het Gehandicapte Kind’ heeft de aanpassingen vergoed.
“Echt super. Mijn rijinstructeur zei ook al dat het net lijkt alsof deze auto helemaal speciaal voor mij is ontworpen en gemaakt. Gas geven en remmen doe ik links. Daarnaast heb ik een heel handige stuurspalk en is het knipperlicht rechts omgeleid. Tot slot ligt er een vlonder op de vloer. Bever heeft het helemaal waargemaakt. De aanpassingen waren in twee dagen geregeld. Super. De auto geeft mij de mogelijkheid om te gaan en staan waar ik wil, waardoor ik me vrij en onafhankelijk voel.”

ANS VAN DEN BROEK VAN BEVER:
“HET CBR BEPAALT WELKE AANPASSINGEN ER AAN DE AUTO PLAATSVINDEN, MAAR HET IS TOCH HELEMAAL GEWELDIG OM TE ZIEN DAT OOK DE EINDGEBRUIKER DAAR ZEER CONTENT MEE IS.”

Deze pagina wordt u aangeboden door BEVER AUTOAANPASSINGEN
WWW.BEVERAUTOAANPASSINGEN.NL

Share