Geschreven: 23 januari 2014

Het is een behoorlijke tijd geleden dat ik voor het laatst een blog voor deze site heb geschreven. Steeds dacht ik, ‘Ik moet weer eens een blog schrijven voor de BOSK’, maar telkens kwam ik niet verder dan de gedachte eraan.

Ik besef me dat dit komt door het woord ‘moeten’. Ik moet heel veel van mezelf en hetgeen wat ik doe voelt nooit als ‘genoeg’, waardoor het op een gegeven moment te veel wordt en ik mezelf verlam. In zo’n periode moet ik heel veel van mezelf, maar raak ik het overzicht kwijt. Het begin is voor mij zoek, met als gevolg dat ik het allemaal telkens weer voor me uit schuif.

Wanneer ik teveel moet van mezelf raak ik ook het plezier kwijt in wat ik doe. Ik kan er niet meer van genieten.

‘Moeten’ vervangen door ‘willen’
Voordat ik aan deze blog begon zat ik mijn mail door te werken. Opeens dacht ik, ‘Ik ga nu een blog voor de BOSK schrijven, omdat ik het wil!
Schrijven is mijn passie, maar ik besef me dat het belangrijk is erop te letten dat het ook echt mijn passie blijft, dat ik er plezier in blijf hebben en dat het niet voornamelijk een ‘moeten’ wordt.

Nu ik besloten heb dat ik deze blog nu zou gaan schrijven voelt dit heerlijk. Ik beleef veel plezier in het schrijven en ik besef dat ik zelf degene ben geweest die mij dit had ontnomen.

Focus
Het is belangrijk dat ik me blijf beseffen wat er allemaal goed gaat en waar ik plezier in heb. Soms heb ik de neiging terug te vallen naar de negatieve gedachten en weer in een hoekje te gaan zitten mokken. Dan heb ik nergens meer zin in en alles is teveel.

Op zo’n moment voel ik een enorme druk op me en is het een chaos in mijn hoofd. Doordat ik hier op dit moment van bewust ben, kan ik hier zelf wat aan veranderen. Terwijl ik deze blog schrijf voel ik me trots dat ik deze activiteit weer heb opgepakt. Het vertrouwen en plezier hierin was even verdwenen, door mijn eigen beperkende gedachten. Maar het schrijven voor de BOSK heb ik bij deze weer opgepakt.

Bron: www.boskblog.nl/Kimberleytseng
Share