Acht maanden geleden had ik mijn eerste intake bij de psycholoog. Intussen is er een hoop gebeurd. Een half jaar verder met daarin negen gesprekken en drie maanden creatieve therapie, begin ik in mei met een intensief traject vanuit de Specialistische GGZ. De start van een nieuw traject leek mij een fijn moment om te proberen het bloggen weer op te pakken om meer openheid te creëren over het pad wat ik nu beloop.

Zwart op wit
Ineens staat het zwart op wit. Eindelijk kan ik zeggen wat er met mij aan de hand is. Wanneer ik weer eens niet lekker in mijn vel zat en mensen vroegen: ‘Maar wat is er dan?‘, voelde ik mij altijd zo machteloos en onbegrepen. Ik kon niet zeggen wat er was, want ik wist het zelf ook niet.
Hoewel het nog heel onwennig voelt. Om erover te schrijven. Om mijn behandelplan voor me te zien. Alsof het niet over mij gaat. Is het er en mag het er hopelijk ook steeds meer zijn.

Diagnose
Daar staat het, de diagnose, in dikgedrukte letters: Ongespecificeerde persoonlijkheidsstoornis. Er staan een zestal specificaties onder, depressie is daar één van en op de volgende bladzijde een opsomming van de mogelijke oorzaken en instandhoudingen van mijn klachten. Het is een behoorlijke lijst. En aan het einde van het behandelplan staat een elftal behandeldoelen.

Eindelijk, maar hoe?
Ik ben niet gek. Het is niet mijn schuld. Dat is één van de dingen die ik momenteel leer bij de creatieve therapie én heel lastig vind. Want als je weet wat het is, waarom doe je er dan niks aan, zegt een stem in mijn hoofd. Maar van m’n psycholoog mag ik vaker tegen mezelf zeggen dat ik ermee bezig ben.

En het enige wat ik kan doen, is dat aannemen. Vertrouwen op hen. Waar ik heel vaak denk ‘Hoe dan?’, zeggen zij me: het komt goed, je hoeft het niet alleen te doen.


Meld je hieronder vrijblijvend aan voor de Newsflash
Max. eens per week ontvang je de Newsflash in je mailbox met daarin o.a. mijn wekelijkse blog, een persoonlijk bericht, de spastische (eigen)wijsheid en nog veel meer.


Volg Just as Kim via:
Facebook: klik hier en like Just as Kim.
Twitter: klik hier om Just as Kim te volgen.

Echt contact is het mooiste wat er is!

♥mail@justaskim.nl♥

Share