Ik ben bang. Bang voor wat ik voel. Bang voor wat ik denk. Bang dat ik niet goed genoeg mijn best doe. Bang, omdat ik het niet weet.

Doe het gewoon
Het klinkt zo simpel: gewoon doen! Niet bang zijn. Je kan het, als je maar wilt.
Wil ik dan niet genoeg? Moet ik beter mijn best doen? Ik snap het niet. Dat iets in mij zo’n strijd levert.
Het is niet simpel. Elke keer als ik bij creatieve therapie kom, ervaar ik dat het geen kwestie is van gewoon doen!

Confrontatie
Doordat bij deze therapie de nadruk ligt op het doen, is dit een directe confrontatie met datgene waar je in vastloopt. Bij mij is dit het leggen van contact. Er mogen zijn. Aandacht vragen. Tot nu toe lukt het me steeds niet om zelf op mijn therapeut af te lopen. En dat terwijl ze soms nog geen drie meter bij mij vandaan staat.

Spanning
In de auto is er nog niks aan de hand. Ik heb altijd zin om naar de therapie te gaan, want daar voel ik mij geaccepteerd. Toch gaat er een knop om zodra ik uit de auto stap. Terwijl ik dit schrijf voel ik die spanning opkomen. M’n adem stokt in mijn keel.

Ik sla dicht. Net als tijdens de therapie. Bizar. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het is alsof ik daar sta terwijl ik dit schrijf. Ik haal even diep adem, terwijl ik me afvraag of ik verder kan schrijven..

Meld je hieronder vrijblijvend aan voor de Newsflash
Max. eens per week ontvang je de Newsflash in je mailbox met daarin o.a. mijn wekelijkse blog, een persoonlijk bericht, de spastische (eigen)wijsheid en nog veel meer.


Volg Just as Kim via:
Facebook: klik hier en like Just as Kim.
Twitter: klik hier om Just as Kim te volgen.

Echt contact is het mooiste wat er is!

♥mail@justaskim.nl♥

Share