Ik heb even getwijfeld of ik hierover zou gaan schrijven. Bang voor de reacties vanuit mijn directe omgeving. Maar ik heb besloten het toch te doen en wel om de reden dat de periode van therapie die nu aan is gebroken veel voor mij betekent en ik er de komende tijd vaak mee bezig zal zijn.

Snel
Ruim een maand geleden heb ik de stap gezet naar de huisarts, waarna zij me heeft doorverwezen. Daar ik eenmaal die stap heb gezet wil ik ook graag doorlopen. De volgende fase tegemoet.
Gelukkig is het allemaal best snel gegaan en had ik al gauw contact met de psychologenpraktijk. Nog voor mijn vakantiekamp kreeg ik bericht, werd ik uitgenodigd voor een online therapieprogramma en vlak na kamp zou het intakegesprek plaatsvinden.

Maar toch: eindelijk
De procedure na de huisarts is dan wel snel gegaan, maar het heeft een tijd geduurd voordat ik de stap durfde te zetten. Maar nu was eindelijk de maandag daar, de dag van de intake. En ik vond het heel spannend, erger dan ik had verwacht.
Gelukkig kon ik in mijn eigen woonplaats terecht en is het maar vijf minuten fietsen vanaf huis, echt super fijn.
Om 11.50 uur zit ik in de wachtkamer. Er komt een vrouw binnen en loopt een kamer in. ‘Zou zij de psycholoog zijn?’ Haar uitstraling voelt goed. Toen zag ik het bordje op haar deur en even later kwam ze haar kamer weer uit: ‘Mevrouw Tseng..’.

De klik
Hier was ik nog het meest zenuwachtig voor: zou er een klik zijn? Zou ik mij vertrouwd genoeg voelen om te delen waarom ik hier zit, om aan te geven dat het alleen niet lukt en ik hulp nodig heb. Om te zeggen dat ik het niet meer weet; wie ik ben en wat ik wil. Zou ze me begrijpen en serieus nemen?
Maar ja, dat deed ze. Ik voelde me gedurende het gesprek steeds meer op mijn gemak, ik voelde me gehoord en dat zijn volgens mij de belangrijkste uitgangspunten.

Meteen raak
In mijn leven heb ik flink wat muren opgebouwd, waarvan ik er een aantal heb afgebroken met behulp van mijn coach. Maar het is tijd om nu verder te gaan. Een aantal muren zijn zo stevig gebouwd dat het me in de afgelopen jaren niet is gelukt ze af te breken.
Maandag was het meteen raak. De psycholoog stak door een muur waar nog heel veel, tja hoe zal ik het noemen, bagger(?) achter ligt. En ik vind het best eng wat daar nog achter vandaan gaat komen.

De intake vond ik heel intensief, maar wel op een goede manier. Ik vind het fijn dat er een nieuwe deur voor mij is opengegaan en hoop dat het mij weer een stapje dichter naar mezelf zal brengen.
De tijd zal het leren.

Meld je hieronder vrijblijvend aan voor de Newsflash
Eens per week ontvang je de Newsflash in je mailbox met daarin o.a. mijn wekelijkse blog, een persoonlijk bericht, de spastische (eigen)wijsheid en nog veel meer.


Volg Just as Kim via:
Facebook: klik hier en like Just as Kim.
Twitter: klik hier om Just as Kim te volgen.

Echt contact, het mooiste wat er is!

♥mail@justaskim.nl♥

Share