Schrijversacademie

Eerder vertelde ik al dat schrijven echt m’n passie aan het worden is. Ik heb er heel veel plezier in en ben er steeds meer mee bezig. Eerst schreef ik echt per dag één stukje, alleen voor die dag, maar nu heb ik zoveel inspiratie dat dit al mijn derde bericht is die ik vandaag schrijf. Alvast voor overmorgen.

Ik krijg weleens de vraag waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Eigenlijk ben ik de hele dag door met het schrijven bezig. Niet letterlijk, maar de hele dag door ben ik oplettend voor onderwerpen om over te schrijven. Dan zit ik op m’n scooter en dan denk ik ineens, ‘Daar kan ik ook nog over bloggen’, ben ik bij iemand op visite en zie ik iets opvallends of praten we ergens over wat ik kan gebruiken voor mijn blog, of er komt gewoon spontaan een idee in me op.

Wanneer ik niet direct inspiratie heb, pak ik pen en papier erbij en ga ik brainstormen. Ik schrijf vanalles op wat er in me opkomt en dan komt er altijd wel een samenhangend geheel of een onderwerp in me op waarover ik dan ga schrijven.

De behoefte komt steeds meer om me verder te verdiepen in het schrijversvak. Op internet ben ik op zoek gegaan naar schrijfopleidingen. Uiteindelijk ontdekte ik de schrijversacademie. ‘Dit is gaaf, dit wil ik.’ Ik heb gelijk informatie aangevraagd en ben nu in afwachting tot ik het binnenkrijg en wie weet schrijf ik me binnenkort in.

great boek

Share