Day 2 Empower!

Gister ben ik naar de Day 2 Empower geweest van Cap100, georganiseerd door de Lucille Werner Foundation. Het was een leuke middag. Veel nieuwe mensen ontmoet en twee workshops gevolgd.

Bij binnenkomst kon je kiezen uit vier workshops. Ik koos uit de workshop: Netwerken werkt en Dress to impress. We kregen een hapje en een drankje en wachtte totdat iedereen er was. We kregen als eerst met z’n allen een filmpje te zien van Lucille Werner. Zij vertelde hierin hoe zij de persoon is geworden die ze nu is en wat de Lucille Werner Foundation inhoud. Daarna kwam Lucille Werner ook nog het één en ander zelf vertellen (live).

Hierna begonnen de workshops. Vooral de Netwerken werkt vond ik heel interessant, omdat ik daar eigenlijk al veel mee bezig ben. Er werd verteld over de verschillende manieren van netwerken, wat de voor en nadelen zijn en hoe je het kan gebruiken. Zo noemden ze ook het bloggen als manier om te netwerken. Bij die moest ik meteen lachen, omdat dit mijn dagelijkse bezigheid is. Het was voor mij ook een beetje een bevestiging dat het bloggen ook een goede manier is om te netwerken.

De workshop Dress to impress ging vooral over hoe je, je nou kleed als je naar je sollicitatiegesprek gaat. Dress to impress is een winkel waar je als sollicitant met een minimum inkomen terecht kan om in een net en lekker zittend outfit te verschijnen op je sollicitatiegesprek. Je krijgt deskundig kledingadvies en er wordt geluisterd naar jouw wensen.

Aan het einde kwam nog de netwerksessie, waarbij we in contact konden komen met verschillende werkgevers. Hier heb ik zeker ook wat aan gehad. Zo heb ik het bij de eerste mevrouw over gehad dat ik nog niet precies weet/wist wat ik wil, terzijde houdend dat ik me inmiddels heel erg concentreer op het schrijven. Ze gaf me als eerste tip mee: Ga ook eens uitzoeken wat je niet wilt. Ook dat is informatie en dan kan je soms al een heleboel van de mogelijkheden wegstrepen.
Ook vroeg ze me of ik nog specifieke vragen had. Maar nee, die had ik niet. Ik vertelde dat ik meestal al de informatie op me af laat komen en zelf eigenlijk nooit met vragen kom. Ze gaf me de opdracht/tip om de volgende keer, als ik bij iemand kom, m’n coach, maar ook bij een vriendin, vijf vragen op te schrijven die ik diegene ga stellen. Een uitdagende opdracht.
Bij een andere meneer heb ik mijn behoefte aan zelfstandigheid uitgesproken. Ik hou totaal niet van samenwerken en doe dingen graag op mijn eigen manier. Eigenlijk wist ik dit al, maar ik sprak het nooit uit, alhoewel dit wel een belangrijk detail is.

Al met al een inspirerende dag!

Cap100

Share